Ontdek deze culinaire hotspots in Tiel!

17 juni '24

Tiel staat ook wel bekend als dé fruitstad van Nederland met fruitmannetje ‘Flipje’ aan het roer. Maar naast fruit heeft Tiel op culinair gebied nog veel meer te bieden. In het centrum vind je tal van hotspots waar jij je culinaire hart kunt ophalen. En het beste van alles? De meeste bevinden zich op loopafstand van het Veilingkwartier.

Zoet of hartig?

Ben jij een échte zoetekauw of ga je toch liever voor een hartige maaltijd? Waar je ook trek in hebt: de volgende locaties kunnen jou in beiden voorzien!

Stroop & Suiker

(Westluidensestraat 30)

Rise and shine it’s pancake time! Van hartig tot zoet, van Amerikaanse pancakes tot aan Oudhollandse pannenkoeken: Stroop & Suiker is dé plek als het gaat om deze lekkernij. Met een ruime keuze op de kaart is er voor ieder wat wils. Staat jouw favoriete pannenkoek er niet tussen? Stel deze dan zelf samen! En ben jij nou écht geen pannenkoekenliefhebber? Er staan ook nog andere gerechten op de kaart.

OLIJF

(Korenbeursplein 4)

Pizza, pasta én passie: dat is waar OLIJF in het centrum van Tiel voor staat. Met een smaakvolle Italiaanse keuken en een huiselijke ambiance schuif je hier aan voor een klassieke ‘houtoven’ gebakken pizza of goedgevulde pasta. Geen zin om de deur uit te gaan? Ze bezorgen je favoriete gerecht ook tot aan de voordeur!

culinair genieten

Voor de grote (of kleine) trek

Brunch, lunch, borrel, diner of een drankje: je hoeft niet te verplaatsen want deze plekken hebben het allemaal onder één dak!

Brasserie Nu

(Daver 2)

Net buiten het centrum van Tiel ligt Brasserie Nu. Met een ruime lunch- en dinerkaart is het een fijne plek geschikt voor verschillende gelegenheden. Of je nu jong óf oud bent, Brasserie Nu is er voor iedere leeftijd. Aan de kinderen is namelijk ook gedacht: er is een speciaal driegangenkindermenu samengesteld!

Buurvrouws Bistrobar

(Plein 4)

Bij Buurvrouws Bistrobar kun je de hele dag door culinair genieten. Er valt veel te kiezen op de kaart van Buurvrouws. Mocht je geen keuze kunnen maken dan kun je jezelf ook laten verrassen met een 3- of 4-gangen verrassingsmenu, of kies voor kleinere ‘bites’ zodat je van al het lekkers kan proeven.

Borreltijd!

Werelds genieten

Voortaan hoef jij niet meer het vliegtuig te pakken om verschillende keukens te ontdekken. Maak een culinaire reis door één van de volgende hotspots uit te proberen. Een ware belevenis voor fijnproevers die houden van diversiteit!

TIGA Streetfood & Cocktails

(Korenbeursplein 3)

Waan jezelf in Azië en Zuid-Amerika met de gerechten van TIGA Streetfood. Hier kun jij een avond onbeperkt genieten van wereldse streetfood gerechten, die je smaakpapillen verrassen met originele smaken en texturen. Zin in een cocktail? Ook dan ben je hier aan het juiste adres! Combineer het met de gerechten of strijk er ’s avonds neer voor een cocktailavond.

Taste Fusion

(Weerstraat 23)

Ontdek de Aziatische keuken bij Taste Fusion waar verse ingrediënten van de Indonesische, Koreaanse, Chinese, Japanse en Vietnamese keuken samenkomen tot prachtige fusion gerechten. De gerechten worden op verschillende Aziatische manieren bereid en zijn daardoor stuk voor stuk indrukwekkend.

Borreltijd!

Proost!

Iets te vieren? Het weekend goed starten? Of gewoon zin in een borrel? Er hoeft niet altijd een reden te zijn om met elkaar te proosten. Kies jouw favoriete borrel en strijk neer op een van de volgende plekken.

De Beurs

(Korenbeursplein 2)

Met een ruim assortiment aan (speciaal)bieren, whisky’s en andere dranken is De Beurs op het Korenbeursplein een goede keuze voor een avondje borrelen. Ontdek de huiselijke warmte van het café tijdens een Pubquiz, Lazy Sunday of ander evenement. Hier valt genoeg te beleven! Bekijk de website voor de evenementenkalender.

Skybar SIXX

(Laan van Westroijen 10)

Op de 16e etage van het Van der Valk Hotel Tiel vind je Skybar SIXX. Op deze unieke locatie met 360 graden panoramisch uitzicht kun je genieten van de heerlijkste cocktails en culinaire bites. Beklim de trappen naar het uitkijkpunt, waar je uitzicht hebt over de Betuwe. Kortom, heb jij zin in een borrel? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Meer over het Veilingterrein? Bekijk de homepagina
Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten